Članek
OTOČEC, SREDNJE GRČEVJE - turistični kompleks z ribogojnico in jezerom, spremljajočimi objekti, Cena: 370.000,00 EUR
Objavljeno Jun 04, 2024

Turistični kompleks z ribogojnico in jezerom, spremljajočimi objekti, parkirišči, skupaj 5.413 m2 zemljišča in 1.500 m2 travnatih parkirišč v dveh nivojih. Posest v idilični in neokrnjeni naravi objema potoka Lešnice na Dolenjskem, prodamo. 370.000 EUR, ZNIŽANA CENA IZ 390.000 EUR!


Turistični kompleks zajema:
– ribogojnico s pomožnim objektom za oskrbovanje. Ribogojnica ima zajetje iz potoka Lešnica, predbazen kot čistilnik, dva betonirana bazena za gojenje rib in jezero oziroma zemeljski bazen s iztokom v potok Lešnica. Za vse je izdano gradbeno dovoljenje.
– stanovanjsko poslovni objekt, s predvidenim delom za kmečki turizem – okrepčevalnico v pritličju in stanovanjem v mansardi. Horizontalni gabariti objekta so 17,60 m x 12,10 m. Za objekt je izdano gradbeno dovoljenje. Objekt je zgrajen do III. podaljšane gr .faze., z velikim potencialom turistično oskrbovane ponudbe
– lesen kozolec, tlorisne velikosti 10,00 m x 5,00 m, višine 3,00 m, za katero je pridobljeno dovoljenje.

Površina turističnega kompleksa zajema 2.494 m2 površin za turizem, 1.901 m2 drugih urejenih zelenih površin, 1.018 m2 površin za celinske vode in 1.500 m2 ostalih kmetijskih (travnih) površin. Celotna skupna površina znaša 6.913 m2.

Pomožni objekt lociran ob ribogojnici nudi gostinsko oskrbo s pijačo, ločeni toaletni prostori so urejeni.

Objekti so priključeni na obstoječa infrastrukturna omrežja v neposredni bližini območja (na vodovodno, električno in telekomunikacijsko omrežje), odvajanje in čiščenje komunalnih vod je urejeno preko lastne komunalne čistilne naprave. Dostop je asfaltiran z urejenimi povezovalnimi potmi.

Glede na obseg sončnega obsevanja je na več lokacijah mogoča postavitev solarnih sistemov in sončnih elektrarn.

Teren je rahlo razgiban in se v nižjem delu razteza ob potoku Lešnica, v malo dvignjenem delu pa je zatravljen, posajen z drevjem in prostorom z zatravljenim igriščem za odbojko.

V zaprtem kozolcu je prostor za različne prireditve, druženja, piknike, konferenčne dogodke, kapacitete do 100 ljudi, možnost tudi prenočitve manjših skupin.

Turistični kompleks predstavlja idilično okolje, oazo miru, čistega zraka, številnih naravnih in kulturnih danosti v bližini (Stari grad). Kolesarske in pešpoti omogočajo odlično izhodišče za številne izlete in obisk turističnih zanimivosti.

Naravne danosti in bližnje pohodniške poti omogoča razvoj ekskluzivnega glamping turizma manjšega obsega, oziroma kmečkega ali planinskega turizma. Tereni so primerni tudi za morebitni konjeniški turizem.

Parkiranju je dodatno namenjena v dveh nivojih travna površina v izmeri cca 1,500 m2.

Turistični kompleks je od avtocestnega priključka v Novem mestu oddaljen samo 6 km, 10 minut do gradu Otočec, pol ure do Zagreba in slabo uro do Ljubljane.

Ribogojnica ustvari letno cca 2.000 kg postrvi. Jezero omogoča ribolov.

Kompleks lahko zaradi vsebinske in naravne danosti v tej prelepi zeleni dolini, nudi tudi možnost razvoja duhovno-energijskih-zdravilnih vsebin, zdravilni center, meditacije, joga,…

V primeru, da morate pred nakupom prodati vašo nepremičnino, smo vam z našo storitvijo posredovanja pri prodaji nepremičnine na voljo. Prav tako z nasveti v zvezi s financiranjem.

več podrobnosti: https://www.krka-nepremicnine.si/oglasi/posest-otocec-srednje-grcevje/

#krkanepremičnine #nepremičnine #novomesto #otočec #posest